30.11.05

"I can swim just like the others. Only I have a better memory than the others. I have not forgotten the former inability to swim... But since I have not forgotten it, being able to swim is of no help to me; and so, after all, I cannot swim." (F. Kafka)

29.11.05

kafka'nın korkusu

"My fear is my substance, and probably the best part of me." (F. Kafka)

kısır döngü

hafızamı kaybediyorum. giderek kendimden uzaklaşıyorum. geçmiş siliniyor. ne zaman oyun oynuyordum bilmiyorum. her şey sinir bozucu geliyor. çaycı çay getiriyor. tepsiyi kafasına geçirmek istiyorum. sevimli görünmek için yaptıkları aklın alabileceği ölçüde değil. her gün aynı şarkıları dinliyor, her gün aynı öğle yemeğini yiyorum. sonsuz süren bir hal değişimi içindeyim. giderek katılaşıyorum. derim çatlıyor. bir yerde bir çıkış noktası olmalı. bedenimi terk etmek istiyorum, dar geliyor ve sıkıcı.

girl


from in the shadow
she calls
and in the shadow
she finds a way
and in the shadow
she crawls
clutching her faded photograph
my image under her thumb
yes with a message for my heart
she's been everybody else's girl
maybe one day she'll be her own

26.11.05

"kaygı kendine yer edinir" (m. blanchot)






tıpkı şüphe ve korku gibi.

all in one

Her şey durdu. Kalabalık caddenin ortasında yalpalayarak yürüyorum. Her şey bir anda durdu. O müthiş hareketlilik, o korkunç gürültü; kulak parçalayan gülüşmeler, çığlıklar, arsız bakışmalar, hepsi, olduğu yerde kaldı. Hareket halinde olan tek şey benim. Nereye neye kime ne için ait olduğumu, olmam gerektiğini bilmiyorum. Bir filmde gördüğüm o uzun boylu sarı saçlı kadın gibi bir anda yükselip şık hareketlerle etrafıma saldırmak istiyorum. Uçan tekmeler atarken yüzümde o kendine pek bir güvenen ifadeyi taşımalıyım. Başka türlü hiçbir şeyin inandırıcılığı kalmıyor. Çünkü ifadesi olmayan biriyim ben; çok uzun zamandır ifadesizim. Kimse bana inanmıyor, inanmaları da beklenemez ben bile kendimi tanıyamazken olacak şey değil... Önerilmeyen durum. Önerilmeyen ruh hali. Kaçınılması gereken ifadesizlik. Kutsal güçlerin etkisi, karanlığa götüren ışıklı yol. All in one.